PRIVACY CHARTER

1. Gegevensbeheerder en functionaris voor gegevensbescherming

1.1. In deze privacyverklaring leggen IPSO SRL en IPSOLUX (hierna: ” IPSO ” of “wij”) u uit hoe het omgaat met uw persoonlijke gegevens als “verwerkingsverantwoordelijke”. Deze privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van klanten, potentiële klanten (vooruitzicht) en individuen die een contract met IPSO anders als een gebruiker, koper r of leverancier. IPSO heeft een vestigingseenheid en kan per e-mail worden gecontacteerd op het in punt 7.4 vermelde adres.

1.2. Alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon zijn persoonsgegevens. Dit is informatie die redelijkerwijs aan een persoon kan worden gerelateerd.

1.3. De functionaris voor gegevensbescherming is: THEMIS-SECURITY Rue de l’Abbaye 5 te 4040 Herstal (ZI Hauts Sarts) Tel: +32 4 378 32 30 E-mail: info@themis-security.be Contactpersoon: ROBERT Philippe

2. De persoonsgegevens die wij verwerken

2.1. IPSO kan uw persoonlijke gegevens op verschillende manieren verzamelen. Wij verwerken persoonlijke gegevens die u ons verstrekt wanneer u een contract met ons aangaat, maar ook wanneer u deelneemt aan een actie of onze diensten gebruikt en u ons rechtstreeks of onrechtstreeks gegevens meedeelt of wij toestaan ​​gegevens over uw interesses vast te leggen, uw gedrag en uw voorkeuren (cookies).

Informatie die u ons verstrekt

2.2. Als u bijvoorbeeld via de website een aanvraag indient bij IPSO, hebben we de volgende persoonlijke gegevens nodig:

  • a) Naam, adres, postcode;
  • b) E-mailadres en andere contactgegevens;
  • c) Mogelijk andere informatie die relevant is voor uw verzoek, zoals: uw activiteit, uw e-mail of andere aanvullende opties.

2.3. Als u een contract met IPSO sluit, hebben we, afhankelijk van het type contract, product of dienst, de volgende persoonlijke informatie nodig:

  • a) Naam, adres, postcode;
  • b) Contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres);
  • c ) financiële gegevens (bankrekening, financieringsaanvragen, offertes, facturen).
  • d) gegevens uitgegeven door de openbare diensten (ondernemingsnummer)

Deze persoonlijke gegevens moeten rechtstreeks aan IPSO worden meegedeeld. Als u ons geen “verplichte” informatie verstrekt (afhankelijk van het type contract), kunnen we de gevraagde service mogelijk niet leveren en het contract sluiten.

Informatie over uw gebruik van onze diensten en/of producten

2.4. Als u gebruik maakt van de door IPSO aangeboden diensten of een contract met ons sluit, verwerken wij de gegevens zoals:

  • a) de gegevens met betrekking tot uw machine, bijvoorbeeld een MAC-adres, een IP-adres of een ander nummer;
  • b) uw voorkeuren en communicatieparameters;
  • c) de gegevens die we koppelen aan bepaalde profielen die we van u trekken op basis van uw consumptiegedrag (bijvoorbeeld: de frequentie waarmee u onze site bezoekt of een service aanvraagt);
  • d) navigatiegedrag, bepaald op basis van onze eigen waarnemingen of cookies (zie ook artikel 6 van deze privacyverklaring);
  • e) de resultaten van klanttevredenheidsonderzoeken;
  • f) gegevens over uw gebruik van de diensten die wij aanbieden.

3. Fundamenten en legitieme belangen

Wij behandelen persoonsgegevens op basis van de volgende wettelijke gronden:

  • a) Toestemming: door gebruik te maken van de aangeboden diensten op * qualipso.be, aanvaardt u dit beleid en de daarin opgenomen voorwaarden.
  • b) Uitvoering van een contract met u of precontractuele maatregelen
  • c) Wettelijke verplichting (belasting, etc.)
  • d) Uitvoering van een missie van openbaar belang
  • e) Legitieme belangen van IPSO of een derde partij

We behandelen persoonsgegevens in een legitiem belang wanneer we uw gegevens gebruiken om diensten en gerelateerde inhoud, producten en diensten te leveren, om met u te communiceren en voor reclame- of marketingdoeleinden in verband met producten of diensten die u hebt in het verleden gekocht. Onze legitieme belangen zijn bijvoorbeeld: marketing en reclame-gerelateerde producten of diensten die u hebt gekocht in het verleden, communicatie, management en informatiebeveiliging, onderzoek en analyse van onze producten of diensten, business management, zaak es juridisch, intern beheer en delen met onze gelieerde ondernemingen.

4. De doeleinden waarvoor wij persoonsgegevens verwerken

4.1. IPSO verwerkt persoonsgegevens voor de hieronder genoemde doeleinden (doelen, doelen):

  • a) klantrelaties onderhouden (inclusief het onderhouden van een directe relatie tussen IPSO, geautoriseerde netwerkleden, servicepartners en gerelateerde financiële dienstverleners, inclusief voor de uitvoering van een contract en het nastreven van legitieme belangen).
  • b) bestellingen verwerken en beheren (inclusief facturering) om op uw verzoek te reageren en/of een contract voor te bereiden of uit te voeren;
  • c) klantenservice verlenen, voldoen aan de verplichtingen van garantie en die van servicepartners, klachten en verzoeken behandelen, op uw verzoeken reageren en contracten uitvoeren, of voor legitieme belangen;
  • d) neem proactief contact op met klanten in geval van hardwarefouten of storingen of om serviceafspraken te plannen, een contract uit te voeren of voor legitieme belangen;
  • e) eventuele terugroepacties uitvoeren of coördineren vanwege legitieme belangen of wettelijke verplichtingen;
  • f) marktonderzoek uitvoeren om onze activiteiten, onze merken, onze diensten en onze producten te verbeteren en om de wensen van klanten te identificeren, vanwege legitieme belangen;
  • g) voldoen aan wettelijke verplichtingen, geschillen oplossen en onze rechten handhaven;
  • h) de kwaliteit van de gegevens verbeteren door middel van postcode en controle, vanwege onze legitieme belangen;
  • i) koppel en analyseer cookies van onze websites naar klantgegevens die we kennen. We doen dit om de inhoud van onze communicatie zoveel mogelijk aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren, voor het nastreven van onze legitieme belangen.

5. Bij de behandeling betrokken derden

5.1. In sommige gevallen, IPSO delen persoonlijke gegevens met derden, die “verantwoordelijke van de behandeling” onafhankelijk. We leggen hieronder uit wanneer en waarom. IPSO kan gegevens delen met:

  • a) de servicepartners van het IPSO- distributienetwerk, voor de uitvoering van een contract of voor het nastreven van legitieme belangen;
  • b) derden aan wie wij wettelijk verplicht of gemachtigd zijn om gegevens te verstrekken;
  • c) derden, als we een schending van de rechten van derden, strafbare feiten of misbruik vermoeden, als ze een rechtmatig belang hebben of als ze openbare autoriteiten zijn. Het kunnen ook autoriteiten zijn zoals de politie, de officier van justitie;
  • d) partijen die IPSO bijstaan in haar diensten en geen onderaannemers zijn van persoonlijke gegevens (bijv. accountants en juridische adviseurs) voor het nastreven van haar legitieme belangen;
  • e) Kopers of (potentiële) investeerders voor legitieme economische en zakelijke doeleinden (zoals de verkoop van bedrijven of aandelen of reorganisatie);
  • f) partijen die IPSO bijstaan bij de ontwikkeling van (direct) marketingactiviteiten om haar legitieme belangen na te streven.

5.2. De communicatie van persoonsgegevens aan de hierboven genoemde derden vindt alleen plaats als dit is toegestaan ​​op basis van de toepasselijke wet- en regelgeving.

5.3. IPSO. Maakt ook gebruik van diensten van derden die fungeren als “aannemers” (bijvoorbeeld hostingproviders, bepaalde softwareproviders, providers van mobiliteitsdiensten of partijen die acties of onderzoeken organiseren of uitvoeren voor IPSO). Met deze providers is IPSO verplicht een onderaannemingscontract af te sluiten waarin wordt bepaald dat zij alleen persoonlijke gegevens verwerken in overeenstemming met de instructies en onder controle van IPSO.

5.4. Momenteel slaan we geen persoonlijke gegevens op buiten de Europese Unie. Als persoonsgegevens opzettelijk buiten de Europese Unie zouden worden vrijgegeven, zullen we aanvullende waarborgen treffen, zoals het sluiten van een model EU-contract.

5.5. Onze websites kunnen verwijzingen en/of hyperlinks bevatten naar een of meer websites van derden. IPSO is niet verantwoordelijk voor de manier waarop deze derden persoonsgegevens verwerken. We raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen om te weten en te bepalen hoe zij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

6. Marketing, profilering en cookies

6.1. Bovendien verzamelen wij en derde partijen automatisch bepaalde informatie over uw bedrijfsgeschiedenis op onze website en in toepassingen van derden met behulp van geautomatiseerde middelen, zoals cookies, volgens de door u opgegeven voorkeuren. Via bepaalde cookies en vergelijkbare technologieën worden unieke cookie-ID’s of andere identificatiegegevens toegewezen of verzameld. Op deze manier kunnen gegevens worden verzameld terwijl u de website of applicaties gebruikt of wanneer deze op de achtergrond op uw computer worden uitgevoerd. We kunnen ze combineren met andere informatie over u of uw machine, zoals een IP-adres. Als we hiervoor toestemming nodig hebben, zullen we u vragen dit te doen voordat u doorgaat met deze behandeling.

6.2. Wij nodigen u uit om onze cookieverklaring te lezen voor meer informatie over gebruikte cookies en soortgelijke technologieën en hoe u uw voorkeuren kunt instellen.

7. Uw rechten, inclusief uw recht om bezwaar te maken

7.1. U hebt het recht om te weten welke persoonlijke gegevens we over u hebben opgeslagen en aan wie we uw persoonlijke gegevens hebben bekendgemaakt.

7.2. Bovendien hebt u het recht om ons, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving, te vragen uw persoonlijke gegevens te corrigeren, bij te werken, te verwijderen, de verwerking van uw persoonlijke gegevens te beperken of om uw persoonlijke gegevens in een gestructureerd formaat te geven, algemeen gebruikt en machine leesbaar voor verzending naar een ander bedrijf.

7.3. Wij zijn verplicht uw aandacht te vestigen op uw absolute recht om u te verzetten tegen direct marketing en uw recht om u te verzetten tegen elke behandeling, inclusief profilering, voor het nastreven van de legitieme belangen van IPSO of een derde partij en om een klacht in te dienen bij een gegevensbeschermingsautoriteit. In België is het gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) die is aangewezen als de Data Control Authority. In Luxemburg is de nationale commissie voor gegevensbescherming (NCGB) aangewezen als de autoriteit voor gegevenscontrole.

7.4. De rechten op toegang, rectificatie, beperking van de behandeling, verwijdering of overdraagbaarheid van uw gegevens, evenals een intrekking van de overeenkomst, kunnen kosteloos worden uitgeoefend via e-mail, formulier, telefoon of e-mail aan volgende adressen of nummers;

E-mail info@qualipso.be

mail@ipsolux.lu

Formulier via de website https://www.qualipso.be

https://www.ipsolux.be

Telefon +32 2 351 44 92

+352 20 60 04 42

Postadres IPSO SRL Rue André Dumont 9 bus 91435 Mont-Saint-Guibert  

IPSOLUX SARL Rue Wurth-Paquet, 15 L-2737 Luxemburg

8. Beveiliging

8.1. We hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde of onwettige verwerking. 8.2. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed zijn beveiligd of als u aanwijzingen heeft voor oneigenlijk of oneigenlijk gebruik van uw persoonlijke gegevens, neem dan contact op met onze klantenservice op het e-mailadres vermeld in punt 7.4 hierboven.

9. Houdbaarheid 

We bewaren persoonsgegevens alleen zolang als nodig is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen, tenzij we wettelijk verplicht zijn om persoonsgegevens langer te bewaren of als dit nodig lijkt voor het beheer van een mogelijk geschil.

10. Wijziging

10.1. We behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Wij zullen u zoveel mogelijk op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen. Wij adviseren u om regelmatig onze privacyverklaring te raadplegen.

10.2. Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 16 oktober 2019.

11. Contact/ vragen

11.1. Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot deze privacyverklaring en/of de verwerking van persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen op de adressen of nummers vermeld in punt 7.4 hierboven.

//]]>